04-07-08

Submarine Champagne

montsaintmichelHet Champagnehuis Louis Roederer liet vorige maand weten dat het testen uitvoert met een innovatieve methode om hun bubbels te laten ouderen: op de zeebodem bij de Mont Saint-Michel. Duikers hebben verschillende flessen Brut Premier ondergebracht op zowat 15 meter onder het wateroppervlak.
Het idee kwam van een keldermeester bij Roederer. Zijn argumenten zijn dat het water in de baai van de Mont Saint-Michel bijna constant
10°C blijft en dat de zachte getijdenbeweging en het ontbreken van UV stralen voor ideale kelderomstandigheden zorgen.
Het experiment is geen unicum. In de voorbije jaren werd er al met rode Crozes-Hermitage, met Muscadet en met witte Bourgogne geprobeerd. Volgens Hervé Boucton, commercieel directeur bij Roederer, heeft het procédé een groter effect op witte dan op rode wijn. Volgend jaar zal Roederer een vergelijkende proefsessie houden met wijnen “uit de zee” en met wjnen die in hun gebruikelijke kelders in Reims gelagerd werden.


The Champagne house of Louis Roederer announced about a month ago that it is testing an innovative method for aging its bubbly beverages—on the seabed off Mont Saint-Michel, France. During the previous weekend, the family-owned Champagne house had divers place several dozen bottles of its Brut Premier label fifteen meters underwater.A cellarmaster at Roederer suggested the idea after realizing that the water in the bay by Mont Saint-Michel remains at a constant ten degrees Celsius, and that the gentle tidal motion and lack of UV rays are ideal for cellaring. During the last four years, other French wineries have tried aging red Crozes-Hermitage, white Muscadet and white Burgundy underwater. Herve Boucton, the commercial director for Roederer, noted that the process had a greater effect on white wines rather than red. In a year, Roederer will hold a tasting session to compare the wines aged underwater with the wines aged at their usual cellar location in Reims.

De commentaren zijn gesloten.