05-08-08

TAPAS

 

tapaswinerydarkTAPAS. Lekkere hapjes. Jazeker. Maar wist je ook dat het de afkorting is voor Tempranillo advocates producers and amigos society? Heidi L Stine is lid van onze groep "InWine - Vlaamse Wijngilde" en liet ons weten dat zij de laatste tijd erg druk in de weer is geweest met de organisatie van het evenement Tempranillo (and friends) in the spotlight at COPIA.

In Napa, Californië zal op 8 en 9 augustus 2008 de grootste proeverij ooit doorgaan van in de USA gemaakte wijnen uit Iberische cepages.

Op vrijdag 8 augustus is het Wine Trade and Media Day.
In de vroege namiddag is er een seminarie "Waarom Iberië en waarom nu?", geleid door Burke Owens van Bonny Doon Vineyard. Door te grote belangstelling moest dit seminarie al uitwijken naar het auditorium met 260 zitplaatsen. Na de uiteenzetting kunnen de besproken wijnen ook geproefd worden.
Vanaf 3 uur vindt een grote wandelende degustatie plaats van de wijnen die de 40 TAPAS-leden in Amerika produceren van originele Spaanse en Portugese cepages. Professionals kunnen online registreren of via mail aan Heidi L Stine.

Zaterdag 9 augustus is er voor het grote publiek. Dadelijk na de middag is er een consumentgericht informatief seminarie en een wijn en kaas degustatie in het Meyer Food Forum. Daarna kunnen de bezoekers opnieuw alle wijnen proeven en een babbel voeren met de TAPAS-wijnbouwers en producenten.


TAPAS. Delicious food out of the hand. Of course. But did you know that TAPAS is also short for Tempranillo advocates producers and amigos society? Heidi L Stine is a member of our group "InWine - Vlaamse Wijngilde" and has let us know that she has been involved in organizing the event Tempranillo (and friends) in the spotlight at COPIA.

On August 8 and 9, Napa, California, will host the most extensive tasting of domestically produced Iberian varietal wines ever offered in America.

Friday August 8 is Wine Trade and Media Day, starting with an early afternoon seminar "Why Iberia and why now?", moderated by Burke Owens of Bonny Doon Vineyard. Due to the huge interest, this seminar had to move to the 260-seat theater. The wines discussed at the seminar can be tasted afterwards.
At 3pm there is an extensive walking tasting presented by the 40 TAPAS members producing wines from indigenous Spanish or Portugese grapes in the US. Professionals can register online or e-mail Heidi L Stine.

Saturday August 9 is general public day. The early afternoon takes off with an informative and consumer directed seminar and a cheese and wine tasting in the Meyer Food Forum. Following that, visitors can again taste all those wines and have a chat with the TAPAS wine growers and wine producers.



20:56 Gepost door Harry in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Smashing success Hello Harry,
Our event was a smashing success. Thank you for posting it on the blog.
Cheers,
Heidi

Gepost door: Heidi L. Stine (via Inwine_Harry) | 11-08-08

De commentaren zijn gesloten.